PARTICIPATIE: GOED VOORBEREID OP DE TOEKOMST

DE BASIS ONDER ONZE AANPAK

Participatie is zo ongeveer de kern van wat we doen als we onze klanten helpen bij het ontwikkelen van plannen. En als we dat makkelijker kunnen maken, zijn we natuurlijk helemaal voor! Zeker nu de nieuwe Omgevingswet in aantocht is, waarin de verantwoordelijkheid voor participatie bij de plannenmakers licht. Mede daarom heeft Maarten aan de wieg gestaan van een nieuwe tool: parolo. Een van de eerste gebruikers was KuiperArnhem. En ze delen graag hun ervaring met je.

INNOVATIE ALS DAGELIJKSE KOST

KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling is het oudste zelfstandige bouwbedrijf van Arnhem. Maar dat wil niet zeggen dat ze ouderwets zijn. Sterker nog: innovatie is dagelijkse kost. Altijd gericht op nieuwe ontwikkelingen, zijn ze een van de eerste bedrijven die parolo hebben toegevoegd aan hun gereedschapskist van middelen om projecten die op eigen risico worden ontwikkeld beter te laten verlopen. Senior ontwikkelaar en MT-lid Maarten Kamp legt uit waarom.

PARTICIPATIE INTEGREREN

“Wij willen altijd goed voorbereid zijn op de toekomst. Dus sinds de aankondiging van de nieuwe Omgevingswet denken we na over hoe we participatie in onze werkzaamheden kunnen integreren. Toen parolo op ons pad kwam, wilden we dat graag in de praktijk uitproberen.”

VISIE

Deze benadering en focus op participatie past ook helemaal bij de visie van KuiperArnhem, zoals die op de website staat omschreven: “KuiperArnhem wil een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving en de samenleving. Dat doen we door het ontwikkelen, bouwen, revitaliseren en restaureren van hoogwaardige, duurzame huisvesting.”

GEBRUIKSVRIENDELIJK EN LAAGDREMPELIG

Volgens Maarten Kamp is een tool als parolo daarbij erg handig. “Het is heel gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. En natuurlijk goed voor de dossiervorming. Je maakt een project aan, voegt documentatie toe en deelt het met alle stakeholders.”

SAMENWERKING MET GEMEENTE

“Bij het eerste project waarvoor we parolo inzetten, zijn we begonnen met twee informatieavonden. Onze plannen hebben we daarna via parolo gedeeld met omwonenden en geïnteresseerden. En we hebben meteen de samenwerking met de gemeente gezocht. Zij waren ook gecharmeerd van parolo. Wij zijn in ieder geval overtuigd en gaan de tool zeker vaker inzetten.”