OVER ONS

RUIMTE VOOR MENS EN OMGEVING!

Ruimtelijke ontwikkeling. Het is een ruim begrip. Een klein stukje van de wereld krijgt een nieuwe betekenis. Maar voor wie allemaal? Gemeente, ontwikkelaar, woningcorporatie, ondernemer of bewoner; iedereen heeft zijn wensen, ideeën en behoeften. Ons uitgangspunt is: de ruimte is er voor de mens. Niet andersom.

Daarom gaan wij voor plannen met draagvlak, voor ideeën die landen en projecten die haalbaar zijn. Wij hebben de kennis en ervaring om beleid te maken, processen te laten vloeien en plannen te laten slagen. Van kleine inbreidingslocaties en regionale programmavraagstukken tot landelijke visies.

We helpen graag met je ruimtelijke vraagstukken, mobiliteit en participatieprocessen. Ontmoet onze Dutchplanners!

HET TEAM

 

Nick van Wanrooij

Adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Ik mag bij Dutchplanners afstuderen op het gebied van participatie binnen de Omgevingswet, die zeer waarschijnlijk op 1 januari 2022 ingaat. Maarten heeft in dat verband de speciale participatietool parolo ontwikkeld.

Ik kom zelf uit het mooie Oosterhout, vlakbij Breda, en studeer aan de Breda University of applied sciences. De studierichting die ik daar volg heet Built-environment, Ruimtelijke Ordening en planologie.

In de korte tijd die ik nu bij Dutchplanners in dienst ben, heb ik het erg naar mijn zin. Het is een bedrijf met een breed scala aan werkzaamheden in de fysieke leefomgeving, waardoor er elke dag nieuwe uitdagingen ontstaan.

 

Iris Tenback

Adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Ik ben het vak in gerold met het actualiseren van bestemmingsplannen. Daarna begon ik ook met het begeleiden van procedures en het opstellen van bestemmingsplannen. Daar kwam steeds mee beleid bij: planologisch, platteland en projectmatig werken. Maar ik miste wel het directe contact met de aanvragers. Dus schoof ik door richting informatie- en vergunningverlening.

Zo hield ik me bij de Gemeente Arnhem bezig met APV-vergunningen en met informatieverstrekking over bouwen, wonen, leefomgeving & ondernemen aan burgers, projectontwikkelaars en makelaars. Dat contact vind ik heel leuk. Mensen helpen door te kijken waar hun behoefte ligt, zowel bij de bewoners als bij de locatie en de omgeving. Wat is er mogelijk in een wijk of stad en hoe kun je daarin faciliteren?

Je moet best creatief zijn om oplossingen te bedenken die een idee of plan toch mogelijk maken. Ik doe dat door verschillende aspecten van de ruimtelijke ordening te verbinden en verder te kijken dan alleen de regeltjes.

 

 

Ludwin Budde

Adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Ik ben van origine landschapsarchitect. Maar bij mijn eerste werkgever ontstond al snel mijn drang naar een bredere kijk op de zaak. De complexere opgaven van ruimtelijke ordening trokken me meer dan alleen het ontwerp van het landschap.

Van daaruit heb ik me ontwikkeld als stedenbouwkundig adviseur en zocht ik verbreding in planologie en projectmanagement. Dat vond ik onder andere bij de gemeente Hengelo waar ik een aantal jaar aan een ambitieus project heb gewerkt; de ontwikkeling van het gezondheidspark. Daar kwamen een heleboel krachten samen. Mooi om dat tot een goed einde te brengen. Nu focus ik me vooral op gebiedsontwikkeling en transformatie. Daarin kan ik als projectleider helemaal mijn ei kwijt.

Bij Dutchplanners wil ik opdrachtgevers echt verder helpen. Dat betekent voor mij maatwerk: oplossingen die werken! Hoe ik daar kom? Ik ga altijd uit van drie principes. Ten eerste kijk ik naar wat bewoners, bestuur en/of ondernemers willen met een gebied.

 

Tim de Geus

Planoloog

Door de verscheidenheid aan opdrachten leer je veel waardoor het werk uitdagend is en het niet snel verveeld bij Dutchplanners.

 

Maarten Bosman

Adviseur en oprichter

Wat ik zo mooi vind aan het vak is het afpellen van een vraagstuk in deelvragen en verschillende belangen. Van daaruit bouw ik dan weer op naar draagvlak binnen alle partijen. Zo geef ik projecten een duidelijke richting en sturing. Op die manier help ik partijen in heel Nederland al jarenlang aan pragmatische ondersteuning en onderbouwde adviezen. Vanuit die insteek ben ik Dutchplanners dan ook begonnen.

Inmiddels help ik mijn klanten ook in de uitvoering door de juiste mensen vanuit Dutchplanners te detacheren. Ik blijf zelf op de achtergrond aanwezig om de nodige inhoudelijke ondersteuning te geven als dat nodig is.

 

Juul Doggen

Stedenbouwkundig ontwerper

 

Judith Hinfelaar

Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Back Title

This is back side content.

DUTCHPLANNERS IN HET VELD

Deze Dutchplanners zijn aan de slag gegaan bij tevreden opdrachtgevers. Lees hun ervaringen.
Elsje Kapitein

Planoloog

Naast mijn studie werkte ik bij Dutchplanners. Dit gaf mij de kans mijn kennis direct toe te passen in de praktijk. Bij Dutchplanners is altijd ruimte voor ideeën. Iedereen is gelijkwaardig en projecten worden samen opgepakt, zoals de blog  over Pokemon Go. Dat was een erg leuk proces waar iedereen op zijn eigen manier inbreng kon geven.

De samenwerking met Maarten was erg prettig. Een echte mentor. Hij gaf me de ruimte om uit te zoeken waar ik verder mee wilde, inclusief de overstap naar de gemeente Amsterdam. Het belangrijkste is dat je doet wat je leuk vind en bij Dutchplanners kan dat.
Bram van Duuren

Stedenbouwkundig ontwerper

Dutchplanners is een plek waar ik mezelf als professional heb ontwikkeld in een leuk en spontaan team. Ik werkte aan interessante ruimtelijke opgaves als de ontwikkeling van stedelijke strategieën en onderzoek naar de impact van escaperooms op de stad. Wil je een werkplek met een brede en realistische kijk op de wereld van gebiedsontwikkeling, en ook nog werken in een tof team? Dan kan ik Dutchplanners zeker aanraden!

ONTVANG GRATIS UPDATES!

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.