IEDEREEN NAAR DE KAPEL

TOEGANKELIJKE HORECA

In de bossen ten noorden van Bilthoven ligt het voormalig sanatorium Berg en Bosch. Het complex werd in 1933 gebouwd voor de behandeling en het herstel van mensen met longklachten. Tegenwoordig is het een bedrijvenpark. In het midden staat het karakteristieke pand De Kapel, met daarin een mooie horeca-onderneming. Het wordt uitgebaat door Rootz Kitchen en het had maar één nadeel: alleen medewerkers van het bedrijvenpark mochten er genieten van al het lekkers. De zaak was daarom niet rendabel, dus daar moest iets aan veranderen. De logische stap was om De Kapel voor iedereen toegankelijk te maken. Maar daarvoor moest het bestemmingsplan worden aangepast. Daar hielp Dutchplanners graag aan mee.

EEN POSITIEVE GEMEENTE

Zelfstandige horeca was in strijd met het geldende bestemmingsplan. Onze opdrachtgever Cushman & Wakefield diende daarom een principeverzoek in bij de gemeente om het bestemmingsplan om te zetten. De gemeente stond hier positief tegenover, mits er aan een aantal voorwaarden werd voldaan. Zo mocht de aanpassing niet leiden tot beperking van de omliggende bedrijven.

DEGELIJKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

Na het principeverzoek vroeg Cushman & Wakefield ons om een ruimtelijke onderbouwing op te stellen. Hierin toonden we aan dat de plannen aan de voorwaarden voldoen en met een ladderonderzoek gaven we ook de noodzaak aan. Met de nieuwe plannen verwachten we natuurlijk meer klanten. Daarom is er ook een parkeerbalans opgesteld. Tot slot hebben wij de Wabo-vergunning aangevraagd en hierover het contact onderhouden met de gemeente.

LUNCH!

Inmiddels komen er inderdaad meer klanten naar De Kapel. En terecht. Het is een prachtige, karakteristieke plek, waar je heerlijk kunt lunchen. En het helpt de positie van het bedrijvenpark in de regio te versterken. Een mooi stap! Wij wensen alle ondernemers veel succes.