SPRINGEN BINNEN DE KRUIMELREGELING

Onlangs liet Arnhem een onderzoek doen naar de vrijetijdssector. De gemeente wil initiatieven van ondernemers op juiste waarde kunnen beoordelen. Zo blijkt er nog volop ruimte te zijn, bijvoorbeeld voor een bowlingbaan in Arnhem-Zuid en voor een kinderattractiepark. Ook trampolinehallen zijn welkom. Hier zijn al meerdere aanvragen voor, onder andere van Jumpsquare, dat in Nederland het ene nieuwe filiaal na het andere opent. Vaak gebeurt dat in leegstaande panden. In Arnhem wordt binnenkort een voormalige woonwinkel getransformeerd tot een waar trampolineparadijs. Dutchplanners adviseerde daarbij.

ALLEEN INPANDIG

De werkzaamheden aan het gebouw zijn alleen inpandig. Mede hierdoor vallen ze onder de zogeheten Kruimelregeling, de regeling voor plannen die niet binnen het bestemmingsplan passen. Daar is dan wel een goede motivatie van de behoefte voor het plan voor nodig. Er wordt dan gekeken naar het gemeentelijke beleid, de verschillende belangen, relevante milieuaspecten en de parkeerbalans. Dutchplanners regelde de motivatie. Goudappel Coffeng verzorgde het behoefteonderzoek.

EEN SOCIALE IMPULS BEDRIJVENTERREIN

Straks worden er voor de trampolinehal groenvoorzieningen en zonnepanelen aangelegd. Dit sluit aan bij het gemeentelijke beleid om de verstening en hittestress van bedrijventerreinen te reduceren. En met deze nieuwe invulling van het leegstaande pand, krijgt het gehele bedrijventerrein een sociale en economische impuls.